SLANA SOBA TOUCH

Solna terapija kao rješenje za ekceme i psorijazu 

Ukoliko imate suhu kožu, poput ekcema ili psorijaze, možda je upravo terapija suhom soli ono što trebate isprobati.

Terapija suhom soli, poznata i kao haloterapija, po cijelom svijetu uzima puno maha kao lijek za razne tjelesne bolesti s izvanrednim uspjehom.

Izloženost suhoj soli poboljšava vitalnost i ten vaše kože tako što:

- trenutačno ubija loše bakterije i gljivice

- poboljšava broj dobrih bakterija

- smanjuje upale

- radi piling kože

- potiče regeneraciju stanica

Te dobrobiti soli mogu pružiti olakšanje crvenoj, svrbežnoj i ljuskavoj koži te mogu olakšati simptome ekcema i psorijaze.

Haloterapija također smanjuje razinu imunoglobulina (IgE) u krvi, što dodatno smanjuje svrbež. I na kraju, redovite terapije u slanoj sobi imaju pomlađujući učinak i bore se protiv znakova starenja, čineći vašu kožu znatno glađom.

Kako je haloterapija prirodna terapija, savršena je za bebe, malu djecu, osobe s osjetljivom kožom, starije osobe, pa čak i trudnice.

Što je ekcem?

Ekcem, poznat i kao atopijski dermatitis, stanje je kože koje kožu čini crvenom i upaljenom a što je popraćeno i svrbežom. Može utjecati na ljude svih dobnih skupina, ali uglavnom prevladava kod beba i djece.

Simptomi ekcema uključuju svrbež, crvene, suhe i ljuskave mrlje uzrokovane upalom i mogu se značajno razlikovati od osobe do osobe.

Što je psorijaza?

Psorijaza je kronično autoimuno stanje u kojem se stanice brzo množe na površini kože te na taj način stvaraju mrlje. To uzrokuje svrbež, ljuštenje crvenih mrlja na koži. Ponekad se mrlje mogu rasplamsati, uzrokujući pucanje i krvarenje, a mogu biti i prilično bolne.

Simptomi psorijaze uključuju bol, vidljivo podignute suhe mrlje kože, osjećaj svrbeža i peckanja te bolne, natečene zglobove.

Kako haloterapija može pomoći?

Haloterapija pomaže smanjiti upalu i smanjuje ozbiljnost simptoma ekcema i psorijaze.

Redoviti tretmani u slanoj sobi mogu vašu kožu učiniti manje podložnom izbijanju ili pogoršanju već postojećih stanja. Vremenom su mnogi oboljeli od ekcema i psorijaze izvijestili o smanjenju, pa čak i potpunoj remisiji svojih simptoma uz česte tretmane haloterapije.

Da li solna terapija (halopterapija) funkcionira kod ovih oboljenja?

Mnogo je vjerodostojnih studija koje dokazuju blagodati haloterapije.

U ovoj studiji pod naslovom Komplementarna i alternativna medicina za psorijazu 26 osoba koju je u časopisu Journal of Alternative and Complementary Medicine izradio u lipnju 2006. godine, utvrđeno je da je haloterapija učinkovita u liječenju različitih kožnih bolesti.

U ovom medicinskom časopisu pod naslovom Učinkovitost haloterapije kod atopijskog dermatitisa u djece od 112 djece s ekcemom, pozitivan je odgovor utvrđen u 78% bolesnika nakon 24 mjeseca liječenja. Zaključak je bio:

Tijekom liječenja primijećeni su pozitivni trendovi u dermatološkom statusu pacijenata i imunološkoj homeostazi.

i

Metoda [haloterapija] preporučuje se za liječenje atopijskog dermatitisa [ekcem].

Ovaj članak iznosi mnoge druge studije koje pokazuju blagodati solne terapije.

Osim studija, samo pitajte bilo koga tko je probao. Recenzije su jednoglasne. Ako imate suhu kožu, poput psorijaze ili ekcema, probajte haloterapiju!

Važno je napomenuti da je haloterapija komplementarna - i ne smije se koristiti za zamjenu postojećih lijekova. Ako primijetite poboljšanje simptoma od terapije solima, razgovarajte sa svojim liječnikom prije bilo kakvih promjena na redovnim propisanim lijekovima.